• Головна
  • Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області
17:07, 21 вересня 2014 р.

Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–серпні 2014р. склало 46,5 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–серпнем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 7,6%), так і в господарствах населення (на 2,6 тис.т або на 8,7%).

У січні–серпні 2014р. порівняно з січнем–серпнем 2013р. загальне виробництво молока збільшилося на 3,1% і склало 235 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 17% (36,5 тис.т), у господарствах населення – на 0,9% (198,5 тис.т). Порівняно з січнем–серпнем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 454 кг (на 14,9%) і становив 3496 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–серпні 2014р. порівняно з січнем–серпнем 2013р. зменшилося на 3,9% і склало 373,3 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,5 раза (84,1 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 11,1% (289,2 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–серпні 2014р. склала 198 шт. проти 224 шт. у січні–серпні 2013р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 148,3 тис. голів (на 3% менше ніж на 1 вересня 2013р.), у т.ч. корів – 66,8 тис. голів (на 1,5 % менше), свиней – 278,1 тис. голів (на рівні 1 вересня 2013р.), овець та кіз – 57,9 тис. голів (на 4% менше), птиці – 6479,8 тис. голів (на 0,6% більше).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кіровоградщина #тваринництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...