Вживання сухофруктів може дати багато корисного організму: в них більше, ніж у свіжих фруктах міститься вітамінів та інших цінних елементів.
Про це повідомила лікар-дієтолог Олена Соломатіна, передає 0522.
Дієтолог пояснила: через відсутність води концентрація корисних для здоров’я мікро – і макроелементів в сухофруктах вище, ніж у звичайних фруктах. Зокрема, сухофрукти насичені калієм, який корисний для підтримки активної роботи серцево-судинної системи, а також магнієм, який нормалізує тиск.
У той же час сухофрукти відрізняються високим вмістом фруктози і сахарози, що небезпечно для стану судин, підшлункової і печінки. Велика кількість харчових волокон в сухофруктах робить їх провокаторами здуття і метеоризму.
Дієтолог назвала найбільш корисні на її погляд сухофрукти – це чорнослив і ізюм темний. За рахунок багатого змісту антиоксидантів, антоціанів, а також поліфенольних сполук їх вживання гальмує старіння і оздоровлює серцево-судинну систему,органи зору.