Крім масового отруєння грибами у Гайвороні, на Кіровоградщині трапився ще один подібний випадок.47-річна жителька обласного центру потрапила до лікарні, після того як підсмажила та з’їла дикорослих опеньків. Жінці стало погано на наступну добу після вживання грибів, тому з симптомами отруєння вона звернулася до Центральної міської лікарні. Всього на території області грибами отруїлося 18 людей, з яких 3 дітей. Усі хворі проходили стаціонарне лікування.Щоб подібного не трапилося з вами, пам’ятайте наступне:- якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще не кладіть його у кошик;- не збирайте грибів поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях;- не беріть гриби невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, в основі якої є потовщення “бульба”, оточене оболонкою;- не збирайте грибів з ушкодженою ніжкою, старих, в’ялих, червивих або ослизлих.Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках - вони не завжди відповідають дійсності.Не куштуйте сирі гриби на смак.Дома, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву;Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута;Не варто вживати гриби дітям, літнім людям та вагітним жінкам.Гриби (зеленушка, синяк-дубовик та деякі інші) містять отруйні речовини, які у шлунку не розчиняються.Значна частина грибів, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Якщо вживати їх декілька днів поспіль, також може статись отруєння. Прес-служба У ДСНС в області