• Головна
  • Небезпека від отрутохімікатів
17:28, 27 березня 2016 р.

Небезпека від отрутохімікатів

Щоб отримати добрий урожай, господареві слід вчасно подбати про знищення шкідників. Уявити собі цей процес без застосування отрутохімікатів майже неможливо. Аби вберегти себе та інших від їх шкідливого впливу, слід неухильно дотримуватися правил безпеки.

При обробці рослин необхідно стежити за тим, щоб препарати, які розпорошують, не були спрямовані потоком повітря на працівників. При використанні ранцевих обприскувачів працівники повинні перебувати один від одного на відстані не менше 56 м, йти з навітряної сторони площі, яка не оброблена отрутохімікатами.

У місцях, де триває робота з отрутохімікатами, не можна їсти, палити, вживати алкогольні напої, оскільки вони сприяють розвитку важких форм інтоксикацій. Їсти слід у спеціально відведеному місці на відстані не менше 100 м від площ, які обробляють отрутохімікатами. Перед їдою необхідно зняти спецодяг, вимити з милом руки і обличчя, прополоскати рот.

​ Перша допомога при отруєнні хімікатами:

​ якщо отруєння виникло в приміщенні, то потерпілого треба вивести на свіже повітря, звільнити від одягу, який забруднений отрутохімікатами. Знімати одяг треба обережно, щоб уникнути попадання отрутохімікатів на шкіру потерпілого і особи, яка надає допомогу;

​ якщо отрута потрапила до організму через шлунково-кишковий тракт, то треба дати потерпілому декілька склянок теплої води чи слабкого розчину марганцевокислого калію, чим визвати блювоту;

​ після цього для зв’язування отрути потерпілому треба дати випити активоване вугілля, а потім — сольове послаблююче;

​ якщо потерпілий знепритомнів, то його необхідно повернути до тями за допомогою нашатирного спирту;

​ при потраплянні отрутохімікатів в очі треба їх старанно промити водою або двовідсотковим розчином харчової соди.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#отрутохімікати
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...