• Головна
  • Кропивницький: ТОП-5 причин вживати звичайний буряк
16:09, 5 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Кропивницький: ТОП-5 причин вживати звичайний буряк

Кропивницький: ТОП-5 причин вживати звичайний буряк

Звичайний буряк є суперовочем: він наповнений вітамінами, залізом і антиоксидантами, дарує відчуття енергії, зміцнює імунітет, оздоровлює печінку та нормалізує тиск.

Про це повідомляють фахівці КНП «Регіональний центр громадського здоров`я Кіровоградської обласної ради», передає0522.

Захищає клітини від пошкоджень. Бетанін, червоний рослинний пігмент буряка, має сильну антиоксидантну і антиканцерогенну дію – він захищає клітини організму від пошкодження і тим самим запобігає запальним процесам в організмі. Бетанін також стимулює роботу печінки, допомагаючи їй виводити токсини.

Зміцнює імунну систему. Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, посилює захист організму від інфекцій. Цей ефект додатково підтримується іншими цінними речовинами в буряках, такими як вітамін С, цинк і селен. Схильним до застуди людям корисно їсти буряк.

Нормалізує кров’яний тиск. Корисні інгредієнти буряків запобігають відкладення в кровоносних судинах, знижують рівень артеріального тиску і амінокислоти гомоцистеїну (високий рівень гомоцистеїну в крові пов’язаний зі звуженням або блокуванням артерій, розвитком атеросклерозу). Також чинить позитивний вплив на кровообіг: такий вплив забезпечується комплексом заліза, вітамінів групи В і фолієвої кислоти. Тим, хто страждає від анемії, слід регулярно їсти буряк.

Покращує роботу мозку і працездатність. Вживання буряка допомагає збільшувати продуктивність як розумової, так і фізичної праці. Нітрати, що містяться в буряку, перетворюються в оксид азоту в організмі, при цьому розширюються кровоносні судини, транспортується більше кисню і, таким чином, поліпшується здатність концентруватися. У свою чергу мінерали буряка, калій і магній, дуже корисні для зміцнення м’язів.

Допомагає худнути. Регулярне вживання буряка може сприяти втраті ваги. Це відбувається головним чином через високий вміст води, рослинного білка і клітковини в овочі: вони підтримує постійний рівень цукру в крові і продовжують ситість. Крім того, спалювання жиру посилюється за рахунок дії бурякових нітратів, які збільшують споживання енергії в м’язових клітинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кропивницький #вітаміни #здоров'я
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...