Основні показники роботи галузі тваринництва в області за січень–травень 2013 року

У січні–травні 2013р. загальний обсяг виробництва м’яса в області склав 30,5 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–травнем 2012р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах на 0,3 тис.т або на 4%.

У січні–травні 2013р. виробництво молока в усіх категоріях господарств порівняно з січнем–травнем 2012р. зменшилося на 1,6% і склало 119,8 тис.т, у т.ч. сільськогосподарських підприємствах – на 3,7% (18,1 тис.т), господарствах населення – на 1,3% (101,7 тис.т). Порівняно з січнем–травнем 2012р. в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 11 кг (на 0,6%) і становив 1772 кг.

Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні–травні 2013р. порівняно з січнем–травнем 2012р. зменшилося на 2,6% і склало 221 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 12% (86,9 млн.шт.), господарствах населення – зросло на 4,7% (134,1 млн.шт.). У сільськогосподарських підприємствах (крім малих) несучість однієї курки-несучки залишилась на рівні відповідного періоду минулого року та становила 140 штук.

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 162,2 тис. голів (на 3,3% більше, ніж на 1 червня 2012р.), у т.ч. корів – 67,4 тис. голів (на 1,3% менше), свиней – 280,8 тис. голів (на 0,1% менше), овець та кіз – 64,3 тис. голів (на 2,4% більше), птиці –5199,6 тис. голів (на 0,2% менше).

Начальник Л.Б.Дівель

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі