• Головна
  • Кіровоградці, придивіться до їжі!
15:00, 12 липня 2013 р.

Кіровоградці, придивіться до їжі!

За інформацією Міністерства охорони здоров’я з початком весняно-літнього сезону, зазвичай, створюються сприятливі умови для виникнення та розвитку кишкових інфекцій (вірусний гепатит А, дизентерія, холера, лептоспіроз тощо). Кишкові інфекції – одні з найбільш поширених в усьому світі захворювань. Проте їх можна попередити.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області нагадує прості правила, які допоможуть залишатися здоровими:

- не купуйте та не вживайте напоїв і продуктів із простроченим терміном зберігання або якість яких викликає у вас сумніви;

- молоко пийте лише після кип’ятіння;

- сирі та готові продукти в холодильнику зберігайте окремо одне від одного;

- салати вживайте лише щойно приготовані;

- перед їжею обов’язково мийте руки з милом (навіть якщо ви на природі);

- перед приготуванням чи вживанням овочі, фрукти, зелень ретельно мийте під проточною водою;

- усі харчові продукти зберігайте в місцях, не доступних для гризунів і мух;

- не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду сиру воду з незнайомих відкритих джерел;

- краще утримуватися від купання в незнайомих водоймах (хто знає, які кишкові палички плодяться в затишних на вигляд ставках);

- при перших ознаках кишкового захворювання негайно звертайтесь до найближчого медпункту. Не втрачайте час, не займайтеся самолікуванням!

Прес-служба Управління ДСНС в області

otruenna

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...