• Головна
  • Виробництво яєць і молока в області зменшилось
17:00, 15 липня 2013 р.

Виробництво яєць і молока в області зменшилось

У січні–червні 2013р. загальний обсяг виробництва м’яса в області склав 35,1 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–червнем 2012р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах на 0,6 тис.т або на 6,7%.

У січні–червні 2013р. виробництво молока в усіх категоріях господарств порівняно з січнем–червнем 2012р. зменшилося на 0,5% і склало 156,3 тис.т, у т.ч. сільськогосподарських підприємствах – на 2,6% (22,5 тис.т), господарствах населення – на 0,1% (133,8 тис.т). Порівняно з січнем–червнем 2012р. в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 24 кг (на 1,1%) і становив 2198 кг.

Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні–червні 2013р. порівняно з січнем–червнем 2012р. зменшилося на 1,6% і склало 291,7 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 11,8% (103,1 млн.шт.), господарствах населення – зросло на 5,1% (188,6 млн.шт.). У сільськогосподарських підприємствах (крім малих) несучість однієї курки-несучки залишилась на рівні відповідного періоду минулого року та становила 168 штук.

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 162,6 тис. голів (на 3,5% більше, ніж на 1 липня 2012р.), у т.ч. корів – 67,7 тис. голів (на 1,2% менше), свиней – 281,3 тис. голів (на 0,1% більше), овець та кіз – 63,7 тис. голів (на 3,1% більше), птиці – 6276,5 тис. голів (на 2,1% менше).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
live comments feed...