• Головна
  • Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області
13:00, 19 жовтня 2013 р.

Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області

У січні–вересні 2013 року загальний обсяг виробництва м’яса в області склав 47,5 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–вереснем 2012р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій в сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 7,2%).

Порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво молока в усіх категоріях господарств збільшилося на 1,5% і склало 258,5 тис.т, у т.ч. господарствах населення – на 1,9% (223,5 тис.т), у сільськогосподарських підприємствах – зменшилося на 0,6% (35 тис.т). У сільськогосподарських підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) порівняно з січнем–вереснем 2012р. збільшився на 111 кг (на 3,4%) і становив 3412 кг.

Виробництво яєць в усіх категоріях господарств у січні–вересні 2013р. зменшилося порівняно з відповідним періодом минулого року на 1,6% і склало 430,3 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – на 20,8% (139,9 млн.шт.), господарствах населення – зросло на 11,5% (290,4 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–вересні 2013р. становила 252 яйця, та залишилась на рівні січня–вересня 2012р.

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 154,6 тис. голів (на 4,7% більше ніж на 1 жовтня 2012р.), у т.ч. корів – 67,8 тис. голів (на 0,7% менше), свиней – 279,7 тис. голів (на 1% менше), овець та кіз – 58,2 тис. голів (на 0,2% більше), птиці – 6112,7 тис. голів (на 0,5% більше).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...