• Головна
  • Зміни споживчих цін в Кіровоградській області у лютому 2014 року
09:03, 23 березня 2014 р.

Зміни споживчих цін в Кіровоградській області у лютому 2014 року

Індекс споживчих цін в області у лютому 2014р. порівняно з січнем становив 101%, з початку року – 101,2% (по Україні – 100,6% та 100,8% відповідно).

На споживчому ринку в лютому 2014р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%.Найбільш суттєво (на 9,9%) подорожчали фрукти. На 6,8% стали дорожчими овочі, у т.ч. капуста білокачанна – на 27,3%, цибуля – на 10,6%, морква – на 9%, картопля – на 7,5%, буряк – на 6,1%. На 5–0,8% зросли ціни на цукор, рибу та продукти з риби, молоко, масло, сири, кисломолочну продукцію, сметану,рис, макаронні вироби. Водночас на 0,9–0,4% стали дешевшими м’ясо птиці, яйця, свинина, сало, маргарин, мед, олія соняшникова.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 1,1% за рахунок підвищення цін на тютюнові вироби на 1,4%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,3% в основному пов’язано з подорожчанням автомобілів на 10,2% та палива і мастил на 4,4%. Крім того, на 1,2% зросла плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, що зумовлено подорожчанням діагностичних послуг на 2,8%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 1,1% в основному через подорожчання туристичних послуг на 9,6%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Індекс споживчих
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...