• Головна
  • Збір урожаю та проведення інших польових робіт
11:40, 21 вересня 2014 р.

Збір урожаю та проведення інших польових робіт

Станом на 1 вересня п.р. господарствами всіх категорій зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) скошено й обмолочено на площі 420,7 тис.га, що складає 98% площі посіву зернових культур (без кукурудзи), посіяних під урожай 2014р. (торік – 96,8% таких площ).

Із зібраної площі одержано 1653,4 тис.т зерна (у початково оприбуткованій вазі), що на 0,6% більше ніж на 2 вересня 2013р., у т.ч. сільсько-господарськими підприємствами намолочено 1342,8 тис.т (на 0,9% менше), господарствами населення – 310,6 тис.т (на 7,5% більше).

Виробництво озимих зернових культур склало 1396,8 тис.т (84,5% обсягу зібраного зерна), що на 0,7% менше ніж на початок вересня 2013р.

Порівняно з початком вересня 2013р. валовий збір ярих зернових культур (256,6 тис.т) збільшився на 7,8%. У загальному виробництві ярих зернових 82,5% склав ячмінь ярий (211,8 тис.т), валовий збір якого збільшився на 7%, при середній врожайності 29,1 ц з 1 га або
на 33,5% більше.

Швидкі темпи збирання соняшнику (зібрана площа в 2,9 р.б. ніж на 2 вересня торік) зумовили значне зростання (в 2,6 раза) загального виробництва цієї культури (отримано 72,6 тис.т насіння соняшнику у початково оприбуткованій вазі).

Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 49,5 тис.га (98% площ, що підлягають до збирання), його валовий збір становив 111 тис.т, що на 13,1% менше ніж на 2 вересня 2013р., а середня врожайність – 22,4 ц з 1 га (торік – 24,5 ц з 1 га).

Усіма категоріями господарств накопано 423,5 тис.т картоплі, що на 30,8% більше ніж на 2 вересня 2013р. за рахунок підвищення середньої врожайності з 97 ц до 132 ц з 1 га.

Виробництво овочів відкритого ґрунту (107,9 тис.т) зросло проти минулорічного на 7,1% за рахунок збільшення урожайності на 20 ц з 1 га (склала 113 ц з 1 га).

Загальне виробництво плодоягідної продукції зменшилося проти 2 вересня 2013р. в 1,5 раза (за рахунок зменшення середньої врожайності з 1 га площі насаджень у плодоносному віці на 35,7 ц або в 1,6 раза) і становило 13,2 тис.т. Господарствами населення одержано 99,9% обсягу виробництва картоплі, плодів та ягід – 99,1%, овочів – 98,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Збір урожаю
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...