На Кіровоградщині збільшилось виробництво м’яса

Основні показники роботи галузі тваринництва в області за січень–жовтень 2014 року.

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–жовтні 2014р. склало 58,4 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–жовтнем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 1,2 тис.т або на 7,3%), так і в господарствах населення (на 3,1 тис.т або на 8,2%).

У січні–жовтні п.р. загальне виробництво молока порівняно з січнем–жовтнем 2013р. збільшилося на 2,2% і склало 293,1 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 13,3% (44,4 тис.т), у господарствах населення – на 0,4% (248,7 тис.т). Порівняно з січнем–жовтнем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 503 кг (на 13,3%) і становив 4281 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–жовтні 2014р. порівняно з січнем–жовтнем 2013р. зменшилося на 4% і склало 448,4 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,5 раза (102,5 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 10,4% (345,9 млн.шт.). Несучість курей–несучок у січні–жовтні 2014р. склала 247 шт. проти 282 шт. у січні–жовтні 2013р.

Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 137,1 тис. голів (на 2,5% менше ніж на 1 листопада 2013р.), у т.ч. корів – 66 тис. голів (на 1,8% менше), свиней– 272,6 тис. голів (на 0,2% більше), овець та кіз – 53,1 тис. голів (на 3,5% менше), птиці – 5618,6 тис. голів (на 4% менше).

виробництво м’яса
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции

Комментарии