• Головна
  • М’ясокомбінат «Ятрань» працює над налагодженням європейських ринків збуту – попередню сертифікацію уже пройдено
10:45, 20 лютого 2015 р.

М’ясокомбінат «Ятрань» працює над налагодженням європейських ринків збуту – попередню сертифікацію уже пройдено

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко здійснив робочу поїздку до ТДВ "М’ясокомбінат "Ятрань"

Кіровоградський м’ясокомбінат "Ятрань" славиться високими стандартами якості своєї продукції в усіх регіонах України, а відтак тримає флагманство серед переробних підприємств не лише Кіровоградщини.
Сучасне європейське обладнання, висококваліфіковані працівники, продукція, виготовлена за ДСТУ при суворому дотримані контролю якості та безпеки – це все ключові характеристики виробництва на "Ятрані".
Робота на підприємстві – не з легких, особливо це стосується таких ланок виробництва як обвалювання та жилування м'яса. Але й не можна сказати, що заробітні плати маленькі – середня зарплата по підприємству близько 3,5 тис. грн. А для обвалювальників сягає і 5 тис. грн. Хоча генеральний директор м’ясокомбінату Андрій Райкович зазначає, що за сучасного фінансового стану в країні розмір заробітних плат необхідно переглядати. І взагалі ситуація в державі відчутно зачіпає і саме підприємство. За його словами, через події на Сході і ситуацію з Кримом підприємство втратило 15% об’ємів виробництва. Відтак, Андрій Райкович відзначає посилену боротьбу на внутрішньому ринку, адже для "Ятрані", як і для інших підприємств даного сегменту, основний і єдиний ринок збуту – це вся Україна. Але разом з тим, керівник м’ясокомбінату наголошує, що "Ятрань" не втрачає своїх позицій і присутності у торговельних мережах.
Також розгорнуто активну роботу і в плані розширення ринків збуту у бік Європи. Це завдання загальнодержавного рівня. І в Україні працюють над приведенням АПК до євростандартів, що передбачає паспортизацію худоби, виконання чітких санітарних регламентів тощо. Що стосується конкретно "Ятрані", то Андрій Райкович повідомив, що попередню сертифікацію міжнародних експертів підприємство уже пройшло, а це дає підстави сподіватися, що уся дозвільна процедура завершиться вже до кінця поточного року.
Попри озвучені кризові явища скорочень на підприємстві не відбувається, скоріше навпаки - нестача професійних висококваліфікованих кадрів відчувається постійно, - зазначає виконавчий директор Наталія Артеменко.
А окрім цього, як наголосив Андрій Райкович, за минулий рік "Ятрань" сплатила 75 млн. грн. податків до бюджетів усіх рівнів.
Оглянувши ключові виробничі ділянки м’ясокомбінату голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зазначив: "Моє завдання прийти на підприємство не за враженнями, а пересвідчитися у його роботі. Адже і Президент, і Уряд наполягають на досконалому вивченні усіх проблемних питань на підприємствах регіону, що пов’язані із нинішньою ситуацією в державі. При цьому треба також визначити яку допомогу і підтримку здатна надати обласна державна адміністрація".
Актуальним для голови ОДА лишається питання взаємодії підприємств області із фіскальними службами та контролюючими органами, як виробники виконують зобов’язання перед державою. З цього приводу Сергій Кузьменко мав розмову із гендиректором "Ятрані", який запевнив, що жодних проблем за визначеними напрямами м’ясокомбінат не має. Налагоджена взаємодія між контролюючими і фіскальними органами та підприємствами регіону дозволяє очільнику області стверджувати, що "на Кіровоградщині можна і потрібно займатися бізнесом".
Насамкінець голова ОДА високо оцінив менеджмент "Ятрані": "Дуже достойне виробництво, сучасне обладнання і високі технології, які відповідають найвищим зразкам якості, що є в Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#М’ясокомбінат "Ятрань"
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...