• Головна
  • Основні показники роботи галузі тваринництва в області
15:32, 7 березня 2015 р.

Основні показники роботи галузі тваринництва в області

У 2014р. загальний обсяг виробництва м’яса в області склав 74 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 4,9%) та господарствах населення (на 3,5тис.т або на 7,1%).

Виробництво молока в усіх категоріях господарств у 2014р. збільшилося порівняно з 2013р. на 0,7% та склало 324,2 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 11,9% (51,6 тис.т), у господарствах населення – зменшилося на 1,2% (272,6 тис.т). В аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови, яка була в наявності на початок 2014р. збільшився порівняно з 2013р. на 388 кг (на 8,5%) і становив 4974 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у 2014р. порівняно з 2013р. зменшилося на 4,2% і склало 501,3 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,5 раза (118,7 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 10,5% (382,6 млн.шт.).

Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі зросли на 3,9% та становили 480 г, свиней – на 7,3% (409 г).

У господарствах усіх категорій чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 108,3 тис.голів, у т.ч. корів – 59,1 тис.голів, свиней – 255,6 тис.голів, овець та кіз – 42,6 тис.голів, птиці – 4654,7 тис.голів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тваринництво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
live comments feed...