• Головна
  • У Долинському районі розвивається переробна промисловість
11:22, 2 серпня 2015 р.

У Долинському районі розвивається переробна промисловість

На території Маловодянської сільської ради Долинського району – у селі Писанка – працює підприємство з переробки насіння соняшника на олію ТОВ «Агропостач», яке відвідав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Очільник області поспілкувався з керівником підприємства Віктором Нагорним, оглянув цехи, поцікавився станом справ на переробному заводі.

Варто наголосити, що ТОВ «Агропостач» є провідним підприємством у промисловій галузі Долинського району. За словами заступника директора із виробництва Олега Колінчака, потужність переробки становить 200 тонн насіння на добу, при цьому вихід олії складає близько 40%. Також він зазначив, що окрім олії, на заводі виготовляється і соняшникова макуха, а відходи (лушпиння) використовуються для опалення приміщення заводу. Оскільки ТОВ «Агропостач» не має власної сировини, насіння соняшника закуповується у сільгоспвиробників, переважно з Долинського району.

Нині на підприємстві тривають ремонтні роботи та підготовка до сезону робіт. Активну фазу переробки заплановано розпочати 25 серпня і триватиме вона до травня наступного року.

Сьогодні керівництвом переробного заводу працевлаштовано близько 100 чоловік, які отримують зарплату вищу від середньої по району. У вересні, коли триватиме активна фаза переробки, планується підняти рівень зарплати ще на 17 %.

- Ми вітаємо людей, які готові інвестувати в економіку області. Власники підприємства вклали немалі кошти, купили обладнання, створили підприємство і сьогодні дають людям роботу, - поділився своїми враженнями від візиту на підприємство Сергій Кузьменко. - Ми зробимо все, щоб вони могли працювати і не мали адміністративних проблем. Треба підтримувати людей, які хочуть працювати і створювати робочі місця.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#завод
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...