Амарантове борошно для харчового виробництва

(натуральні інгредієнти для харчової промисловості)



Амарант входить в щоденний раціон жителів багатьох країн. В 1970 роках австралійські вчені зробили висновок про те, що на Землі немає рослини рівноцінної амаранту за складом високоякісного білка в гармонійній єдності з добре збалансованими мікроелементами, вітамінами, вуглеводами. Амарант – комора рослинного білка вищої якості, добре збалансованого і легко засвоюваного, біля 25% від загального вмісту білка в амаранті приходиться на легкорозчинну фракцію. Як відомо, корисною для живого організму є тільки перетравлювана частина складових їжі речовин. Коефіцієнт перетравлювання білка амаранту складає більш ніж 70%. Кількість лізину в амаранті значно більше ніж в пшеничному, рисовому, гороховому і соєвому борошні. Тому, введення амарантового борошна в борошняні вироби дозволяє подвоїти коефіцієнт білкової ефективності. Наявність високоякісного білка в амаранті є одним із найбільш важливим аргументом на користь використання його в харчовій промисловості.

Ми пропонуємо амарантове борошно власного виробництва (ТМ. Фільварок) для харчових підприємств. Борошно амарантове містить біологічно цінні білки та різноманітний вітамінний склад. Всклад борошна входить 16% білка (в тому числі більш ніж 30% незамінних амінокислот), поліненасичені жирні кислоти омега -6, велика кількість клітковини, вітаміни ( А, Е , С, вітаміни – групи В, D). Амарантове борошно має біологічно активні речовини: фосфоліпіди, сквален, фітостероли, метіонін, лізин.

Перед використання амарантове борошно необхідно піддати термічній обробці, так як в сирому вигляді воно буде перешкоджати засвоєнню організмом поживних речовин.

Досвідченими технологами Інституту продовольчих ресурсів НААН України розроблені цікаві рецептури, які дають підставу використовувати амарантове борошно разом з пшеничним борошном, або іншими видами борошна для виробництва таких продуктів – хліб, печиво, пряники, крекери, галети (різноманітна випічка). А також соусів, харчових білкових концентратів, каш. Амарантове борошно можна використовувати як вітамінно-протеїнову добавку в овочевих і м’ясних консервах, та в вегетаріанських продуктах.

Цікавими розробками, на нашу думку, є використання амарантового борошна у виробництві морозива та в профілактично-оздоровчому харчуванні. Тому що амарантове борошно покращує засвоєння кальцію в організмі, бере участь в побудові кісткової і хрящової тканини, підтримує здоров’я печінки, бере участь в синтезі інсуліну.

Готові до співпраці із зацікавленими особами.

Контактний телефон 050-387-58-58 www.agrosnab-kiev.zakupka.com
Рубрики
Продукти
Агроснаб.ТОВ ТМ.Фiльварок
Показати номер
Дії
В обранеВидалити з обраного

Схожі оголошення

Гороховая мука богата полезным белком, по качеству и количеству которого она нисколько не уступает...
10:40, 30 червня
Гречневая мука широко применяется в детском и диетическом питании, при приготовлении различных гарни...
10:40, 30 червня
Соевая мука широко используется при изготовлении продуктов питания. Соевый белок обладает хорошими...
10:40, 30 червня
МУКА РИСОВАЯ – СЫРЬЕ ДЛЯ ПИЩЕВОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ. Отличительно...
10:40, 30 червня